Folders

Boeken

De volgende boeken kunt u als cliënt kosteloos twee weken van mij lenen:

Kind van gescheiden ouders (Kind van de rekening?) 

(van Edward Teyber)

“Als ik lief ben, komt pappa misschien wel weer thuis”
“Als ik zorg dat ik in de problemen kom, dan moeten pappa en mamma wel weer met elkaar gaan praten en dan komt alles weer goed.”
“Als pappa wegging, zal mamma dan ook niet weggaan?”

Ouders die gaan scheiden moeten bedacht zijn op de typische kinderzorgen bij een scheiding en begrijpen hoe zwaar die voor kinderen wegen.

Een boek dat praktische antwoorden geeft op vragen als:

– Waarom voelen kinderen zich verantwoordelijk voor de scheiding van hun ouders?
– Hoe leg je een scheiding uit aan kinderen?
– Hoe voed je kinderen (samen) op na de scheiding?

En ze leefden nog lang en gelukkig

(van Liesbeth Groenhuijsen)

De auteur is nadrukkelijk niet ‘tegen’ scheiden, ook niet als er kinderen in het spel zijn. In haar werk bij de Raad voor de Kinderbescherming en in haar eigen praktijk heeft zij ervaren hoe ouders vaak worstelen met het verdriet van een vastgelopen relatie. Dit boek is dan ook een gids voor ouders. Het is bedoeld om hen kennis en begrip te geven van de impact van een scheiding op alle partijen (vader, moeder en kinderen) en om hen door een scheiding en de periode daarna heen te leiden waarbij de nadruk ligt op het stoppen van de conflicten.

Kind in bemiddeling

(van Cees van Leuven en Annelies Hendriks)

Een meisje van zes tekende tijdens een kindermoment in een echtscheidingsbemiddeling een huis met veel ramen. “Waarom heeft jouw huis zoveel ramen” vroegen de bemiddelaars. Het kind antwoordde: “Dan kunnen pappa en mamma alles beter zien”

Kernachtiger kunnen de auteurs hun doelstelling niet verwoorden. Zij beschrijven de weg die ouders en hun kinderen bij scheiding onder professionele begeleiding van de bemiddelaar begaan om de ouder-kindrelatie op positieve wijze te behouden. Ouders worden geholpen hun communicatie waar nodig te verbeteren, naar kinderen wordt serieus geluisterd en de valkuilen in het ouderschap na de scheiding worden zichtbaar gemaakt.

Op eigen kracht (scheiden en de kunst van een gelukkig(er) leven)

(van Marion Drielsma, Daniella Gidaly en Liesbeth van Hennik)

In dit boek komen achtereenvolgens aan de orde:

– Mindfulness- en gedachteoefeningen om te helpen helder te denken en de juiste beslissingen te nemen bij het verbreken van een relatie;
– Vermijden van ruzie bij de afhandeling van de scheiding door meer inzicht te krijgen in jullie manier van communiceren en begrip voor jullie respectievelijke (over)gevoeligheden;
– Hoe je door elkaar als ouders te blijven respecteren kunt bijdragen aan een scheiding met een gelukkiger afloop.
– Praktische informatie.