Profiel

Info-columns Tekst volgt.. Info-columns Tekst volgt..

Uw zaak in vertrouwde handen?

Met familierecht houd ik mij als advocaat bezig sinds 1999. Vanaf 2006 in mijn eigen kantoor in Almere.

Sinds 2006 ben ik lid van de specialisatievereniging op het gebied van familierecht: vFAS (vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators, alleen voor advocaten met veel ervaring en specialistische kennis in familiezaken). In 2007 en 2010 volgde ik bij de vFAS met succes een specialisatieopleiding familierecht en een opleiding tot advocaat-scheidingsmediator.

Bij familierecht hoort ook het erfrecht. Nu zich in mijn praktijk steeds meer zaken op het gebied van erfrecht aandienen, volgde ik in 2014/2015 ook een specialisatieopleiding erfrecht. Daarnaast volg ik jaarlijks meerdere cursussen op het gebied van echtscheiding, alimentatie, omgang, gezag, erfrecht etc. om van de meest recente ontwikkelingen op de hoogte te zijn.

Rechtsgebieden en opleiding

mr. Daniëlle van Riessen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de hiernaast genoemde hoofd- (en sub) rechtsgebieden geregistreerd. Op grond van deze registratie is zij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.

 • Erfrecht
 • Personen- en Familierecht
  • Echtscheidingen
  • Alimentatiezaken
  • Omgangsregelingen
  • Internationaal Privaatrecht
  • Mediation
  • Ouderschap en erkenning

Is er een klik?

Kwaliteit

Veel specialistische kennis van het familierecht en erfrecht vind ik belangrijk om u echt goed te kunnen helpen. Dat is omdat familie- en erfrechtzaken al zo snel uitstijgen boven het niveau dat de goedbedoelende ‘EHBO-er’ (zoals de goedkope internetscheidingen of de mediators die niet tevens familierechtadvocaat zijn) aankan. Familiezaken en erfrechtzaken zijn zelden standaard en vragen meestal om een specialist om een lang houdbaar goed resultaat te bereiken. U hebt er immers niets aan als er binnen de kortste keren een nieuwe juridische procedure nodig is. Bijvoorbeeld omdat achteraf blijkt dat de aanpak toch te simpel was en er dingen vergeten zijn of toch niet goed geregeld bleken.

Persoonlijk

In 2011 ben ik zelf gescheiden. Mijn kinderen waren toen 8 en 10 jaar oud. Het was een emotionele periode voor ons allemaal. Ik worstelde vooral met het gevoel dat ik mijn kinderen niet de onbezorgde jeugd kon bieden die ik zelf wel heb gehad: met twee ouders die het samen goed hebben.
Die ervaring heeft mij nog meer geleerd hoe waardevol een persoonlijke aanpak door een familierechtadvocaat is: U kunt mij daarom rechtstreeks bereiken, zonder dat u zich eerst een weg moet banen langs telefonistes en secretaresses. Avondafspraken en/of een afspraak bij u thuis zijn mogelijk als dat voor u gemakkelijker is. Ik ‘ontzorg’ bij uw scheiding, alimentatiekwestie, erfrecht geschil etc. en voel mijn cliënten meestal goed aan.

Doelgericht

In familiezaken en erfrechtzaken help ik u om uw doel te bereiken. Ik doe dat door middel van eerlijke advisering, procederen en/of mediation, al naar gelang waar u en uw situatie om vraagt. Ik werk efficiënt en houd samen met u scherp in de gaten of de te verwachten resultaten de kosten waard zijn.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op.